PODPROGRAM 2017 – efekty
-
W ramach POPŻ Podprogram 2017, który był realizowany w okresie sierpień 2017 – czerwiec 2018 współpracowaliśmy z Bankiem Żywności z Lublinie, mieszczącym się przy ul. Młyńskiej 18, 20-406 Lublin,
-
Program był skierowany do osób potrzebujących, o niskich dochodach do których trafiły takie produkty jak:
makaron jajeczny 4,5 kg, ryż biały 4 kg, herbatniki 0,6 kg, mleko UHT 7 l, ser podpuszczkowy dojrzewający 2,4 kg, groszek z marchewką 4 kg, fasola biała 4 kg, koncentrat pomidorowy 1,76 kg, powidła śliwkowe 1,5 kg, gulasz wieprzowy z warzywami 1,7 kg, filet z makreli w oleju 1,7 kg, szynka drobiowa 3 kg, szynka wieprzowa 2,1 kg, pasztet wieprzowy 0,64 kg, cukier biały 4 kg, olej rzepakowy 4 l, kabanosy wieprzowe 0,36kg, miód wielokwiatowy 0,4 kg.
-
Za naszym pośrednictwem pomoc żywnościowa trafiła do 183 osób znajdujących się w trudnej sytuacji życiowej.
-
Wydaliśmy osobom potrzebującym:
-
7,91841 ton żywności;
-
549 paczek żywnościowych;
-
0 posiłków;
-
-
W ramach Podprogramu 2017 nasi podopieczni korzystający z pomocy żywnościowej uczestniczyli w działaniach towarzyszących. W ramach tych działań uczestniczyliśmy łącznie w 2 warsztatach edukacyjnych, w których wzięły 38 osób.
-
Rodzaje warsztatów:
-
Ekonomiczne – 1 spotkanie dla 19 uczestników
-
Żywieniowe – 1 spotkanie dla 19 uczestników (połączone z kulinarnymi)
-
Kulinarne – 1 spotkanie dla 19 uczestników
-
Niemarnowanie żywności – 1 spotkanie dla 19 uczestników (połączone z kulinarnymi)