Sprawozdanie z realizacji POPŻ Podprogram 2017 – Stowarzyszenie Wspólnota Garbowska

PODPROGRAM 2017 – efekty

 

  1. W ramach POPŻ Podprogram 2017, który był realizowany w okresie sierpień 2017 – czerwiec 2018 współpracowaliśmy z Bankiem Żywności z Lublinie, mieszczącym się przy ul. Młyńskiej 18, 20-406 Lublin,

  1. Program był skierowany do osób potrzebujących, o niskich dochodach do których trafiły takie produkty jak:

makaron jajeczny 4,5 kg,  ryż biały 4 kg, herbatniki 0,6 kg, mleko UHT 7 l, ser podpuszczkowy dojrzewający 2,4 kg, groszek z marchewką 4 kg, fasola biała 4 kg, koncentrat pomidorowy 1,76 kg, powidła śliwkowe 1,5 kg, gulasz wieprzowy z warzywami 1,7 kg, filet z makreli w oleju 1,7 kg, szynka drobiowa 3 kg, szynka wieprzowa 2,1 kg, pasztet wieprzowy 0,64 kg, cukier biały 4 kg, olej rzepakowy 4 l, kabanosy wieprzowe 0,36kg, miód wielokwiatowy 0,4 kg.

  1. Za naszym pośrednictwem pomoc żywnościowa trafiła do 183 osób znajdujących się w trudnej sytuacji życiowej.

  1. Wydaliśmy osobom potrzebującym:

    • 7,91841 ton żywności;

    • 549 paczek żywnościowych;

    • 0 posiłków;

  1. W ramach Podprogramu 2017 nasi podopieczni korzystający z pomocy żywnościowej uczestniczyli w działaniach towarzyszących. W ramach tych działań uczestniczyliśmy łącznie w 2 warsztatach edukacyjnych, w których wzięły 38 osób.

  1. Rodzaje warsztatów:

  • Ekonomiczne – 1 spotkanie dla  19 uczestników

  • Żywieniowe – 1 spotkanie dla 19 uczestników (połączone z kulinarnymi)

  • Kulinarne – 1 spotkanie dla 19 uczestników

  • Niemarnowanie żywności – 1 spotkanie dla 19 uczestników (połączone z kulinarnymi)

Podziel się artykułem na: Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

/** POPRAWNA PIERWSZA LINIA KODU FOOTER.PHP * The template for displaying footer. * * Contains secondary widget areas, footer content and the closing of the * #main and #page div elements. */
Top