Mięso na sprzedaż. Nie do jedzenia:Kulisy reportażu „Mięso na receptę” [radiownet.pl]

-To nie jest do jedzenia. To jest na sprzedaż! Dla siebie hoduje inne kury. Tak odpowiedział hodowca autorce reportażu „Mięso na receptę”, która chciała dokonać zakupu. Reportaż zwrócił uwagę Stowarzyszenia Dziennikarz Polskich jako przykład dziennikarstwa śledczego. Gość Poranka WNET opowiadał o kulisach jego powstawania .

 Jak powiedziała Edyta Krześniak autorka reportażu żadna informacja nie była zdobyta przez telefon. –Wszystko trzeba było wychodzić. Informacją powszechnie znaną jest to, że nie ma hodowli zwierząt wolnej od antybiotyków. W Polsce stosuje się niedozwolone środki do ich produkcji. Ludzie kupują tajemnicze coś w beczkach.

Posłuchaj na radiownet.pl

źródło: radiownet.pl

Podziel się artykułem na: Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Top